Edit

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

032 / 205 – 631

 Kako odabrati najbolji laptop za studenta do 1000,-KM

Kako odabrati najbolji laptop za studenta do 1000,-KM

Da biste nabavili laptop za studenta koji je upotrebljiv za većinu studentskih zadataka, trebate potrošiti solidnu sumu novca, ali ne previše, možda do nekih 1000 KM.

Ukoliko potrošite neki manji iznos možete dobiti lošu tastaturu, nečitljiv ekran, šarke koje ne mogu da drže ekran uspravno i procesore koji zastaju pod teretom sa dva otvorena taba u pretraživaču. Ipak, ako znate što trebate potražiti, možete pronaći laptop koji možete surfati internetom i upravljati većinom studentskih zadataka, poput pisanja seminarskih radova ili vođenja bilješki.

Specifikacije koje treba potražiti kad je u pitanju laptop za studenta

Kada kupujete laptop do navedene cijene postoji minimalan prag za dobar laptop za studenta.

Evo šta treba potražiti:

  • Vrsta diska: SSD diskovi umjesto hard diskova donose najveću razliku u načinu na koji se laptop koristi za svakodnevne zadatke. Pokretanje aplikacija i otvaranje datoteka puno je snažnije na SSD-u nego na hard disku.
  • Procesor Intel Core i3 ili sedme ili osme generacije: Procesor Intel Core i3 nudi puno energije za osnovno pretraživanje interneta, obradu teksta i gledanje video zapisa. Procesore Pentium i Celeron možete pronaći po ovoj cijeni, ali oni su prespori za Windows.
  • 4 GB memorije (po mogućnosti 8 GB) memorije: Laptop s 4 GB memorije omogućuje vam otvaranje dvije ili tri aplikacije odjednom, ali nakon 10 ili više otvorenih prozora pretraživača laptop će polahko usporiti. Model s 8 GB mnogo je bolja opcija.

Ako želite nešto prijenosno ili izdržljivo a za školske zadatke se najviše oslanjate na Google dokumente, nabavite Chromebook. Ako više volite Windows i ne mislite se baviti neznatnim performansama i manjom izdržljivošću u korist šire softverske podrške, nabavite Windows laptop. Ako želite lagani i prijenosni uređaj prvenstveno za pisanje ili pravljenje bilješki, nabavite iPad.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *